Creare nameservere la ROTLD

Daca am achizitionat un VPS sau un pachet de reseller si avem nevoie de name servere proprii, putem sa le creem direct din contul ROTLD.

Pentru a crea name serverele trebuie sa ne asiguram ca am primit IP-ul sau IP-urile noului server / pachet de reseller. Ulterior ne conectam in contul ROTLD de unde putem crea nameserverele ns1.domeniu.ro si ns2.domeniu.ro cu IP-ul / IP-urile comunicate.

Intreg procesul se realizeaza din panoul ROTLD:

https://rotld.ro > Domenii .ro > Administrare On-Line > ne conectam in panoul de administrare introducand numele de domeniu si parola (daca nu mai stim parola, o putem reseta utilizand adresa de mail folosita la inregistrarea domeniului).

Odata conectati in panoul de control ROTLD, selectam sectiunea „Nameservers”, apoi „Creaza/Modifica/Sterge ” introducem nameserverul dorit, cum ar fi „ns1″(domeniul va fi autocompletat), introducem ip-ul si apasam butonul „Creeaza Nameserver”. Aceasta operatiune va trebui confirmata pe email.

Repetam aceasta operatiune si pentru cel de-al doilea nameserver si ne asiguram ca nu uitam sa confiram operatiunea exact ca la name serverul anterior.

Dupa ce am creat name serverele si vrem ca domeniul nostru sa fie accesibil de pe noul server putem aloca noile name servere create direct din panoul de control ROTLD, sectiunea Nameservere.

Aceasta operatiune necesita un timp de propagare. In mod normal in 2-4 ore se propaga in majoritatea zonelor.