Importanta unui nume de domeniu bun

Pe parcursul procesului de inregistrare a unui domeniu, alegerea numelui potrivit este pasul cel mai important. Crearea unui nume de domeniu bun, care sa reflecte cat mai bine tipul tau de business sau brandul tau este un lucru dificil, mai ales ca nu esti singurul owner de business din acel sector.

Criterii care fac un nume de domeniu sa fie bun?

Exista mai multe criterii care contribuie la inregistrarea unui nume de domeniu bun.

  1. Extensia. Extensia este terminatia numelui de domeniu. Cele mai cunoscute extensii la nivel global sunt .com sau la nivel local .ro. Pentru a-ti proteja brandul pe viitor iti recomandam inregistrarea ambelor extensii.
  2. Ortografia. Fara greseli de ortografie! Inainte de a finaliza inregistrarea numelui de domeniu asigura-te ca nu exista greseli de ortografie sau de exprimare.
  3. Memorabil. Asigura-te ca domeniul ales este unul memorabil. Foloseste cat mai putine litere, incearca sa eviti cratima, sa fie unic si cel mai important, sa nu fie brand inregistrat.

Luand in considerare al doilea criteriu, ortografia, stiti ca cuvintele corect scrise sunt mai usor de retinut. Limiteaza domeniul la maxim 2-3 cuvinte scurte pentru a ramane cu usurinta in mintea vizitatorilor.

Ca exemplu putem lua numele brandului nostru SiteWelt. SiteWelt este un nume de domeniu format din 2 cuvinte scurte, usor de retinut, care ne sugereaza faptul ca avem legatura cu site-urile.

Trebuie sa mai iei in calcul si unicitatea numelui de domeniu. Cat de unic este domeniul tau? Cum arata in comparatie cu site-urile similare? Toate aceste aspecte trebuie analizate foarte atent. Iti recomandam sa intrebi prietenii apropiati ce parere au despre denumirea aleasa, daca au mai auzit de acest brand, etc.

Procesul de inregistrare al numelor de domenii poate sa fie o experienta educationala, nu numai ca un domeniu excelent poate sa iti aduca mai multi potentiali clienti dar chiar poate sa iti influenteze afacerea si brandul pe termen lung. La SiteWelt te bucuri de consultanta in alegerea unui nume de domeniu, tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi prin email sau telefonic si o sa te ajutam in alegerea numelui ideal.