Backup-ul: Cel mai puternic instrument de securitate web

De obicei, site-urile web se defecteaza sau sunt hackuite atunci cand te astepti mai putin. Aceste probleme tehnice ar putea fi comparate cu o pana de anvelopa la masina. In cazul acesta, de cele mai multe ori vei folosi roata de rezerva iar mai apoi iti vei putea continua drumul linistit. Ei bine si site-ul tau are nevoie de o roata de rezerva.

In cazul site-urilor web, anvelopa de rezerva este numita backup, iar pana ar putea fi chiar un atac de tip phishing. Astfel, nimeni nu iti va putea accesa site-ul tau web. Iar o copie de rezerva ti-ar putea salva intreaga zi, intregul site si probabil foarte multi bani.

Se intampla chiar ca unii hackeri sa preia controlul asupra intregului cont de gazduire. Iar in cele mai multe cazuri, firma de gazduire nu are nici o vina in acest sens. Conform statisticilor, se intampla mult mai des ca unele site-uri sa fie tinta hackerilor decat pene de anvelope. Suna ingrijorator, nu?

Ce este o copie de rezerva a site-ului – un backup?

O copie de rezerva reprezinta o anvelopa de rezerva pentru site-ul tau. Este, in general, o copie completa a tuturor fisierelor de pe site-ul tau, fiind cea mai buna metoda de a-ti recupera site-ul in cazul in care se intampla ceva cu acesta.

O copie de rezerva a siteului tau web este cel mai puternic instrument in securitatea site-ului, deoarece are capacitatea de a recupera un site web dupa ce a fost infectat. Unii proprietari de site-uri care au fost atacati si hackuiti au reusit sa isi recupereze site-ul in doar cateva minute, datorita faptului ca au avut o copie de rezerva recenta.

Cum pot face o copie de rezerva pentru site-ul meu?

Realizarea unei copii de siguranta pentru site-ul tau poate parea a fi foarte dificila, insa nu este deloc asa. Exista foarte multe instrumente pe care firmele de gazduire le pun la dispozitia proprietarilor de site-uri pentru ca acestia sa poata face backup cu usurinta. Spre exemplu, la SiteWelt poti genera o arhiva de full backup (toate fisierele, bazele de date, email-urile) direct din cPanel – sectiunea Backup, sau din cPanel – sectiunea JetBackup. De asemenea, aceste servicii de backup iti ofera posibilitatea de a restaura site-ul tau web daca s-a intamplat ceva.

Backup-ul reprezinta asadar un serviciu de care ar trebui sa te interesezi atunci cand iti alegi furnizorul de gazduire. Cu cat serviciul care iti este pus la dispozitie este mai avansat, cu atat vei fi mai in siguranta atunci cand site-ul tau va fi atacat de hackeri.